De Wageningse tak van Clan Mackay reist naar China en Singapore

Chinese opera

In een rustiek Chinees theehuis, in de luwte van het o zo drukke Tiananmen plein, hebben we kennis gemaakt met traditionele Chinese podiumkunsten, waaronder de Chinese opera. Dus toch Maaike! Samen met andere Chinezen (red. schrijf ik nu echt: andere Chinezen? Hoe ingeburgerd kun je raken in 3 maanden tijd…) genoten we van schaduwartiesten, theeschenkkunsten, een artiest die met Chinese potten jongleerde, Kung Fu vechters en dus twee verschillende soorten Chinese opera.

De Beijing opera is een redelijk traditionele vorm van opera aangevuld met mime en acrobatiek. Deze vorm van opera werd gedurende Qing dynastie geliefd aan het hof en later ook buiten het hof. De Beijing opera behandelt thema’s uit het dagelijks leven. Hier zie je een van de prachtig geklede en geschminkte vrouwen gedurende de Beijing opera.

De Sichuan opera is meer dan 1700 jaar oud. Een van de meest bijzondere vormen van de Sichuan opera is de ‘face-changing’ variant. Hierbij laten de personages hun veranderende emoties zien door middel van het wisselen van hun maskers. Dit wisselen van de maskers gaat razendsnel. Het kost vele jaren om de techniek eigen te maken. Ze schijnen gebruik te maken van vegen, blazen en/of trekken. Maar hoe goed je ook oplet: het is niet te zien! Daardoor heeft het haast iets magisch.

http://tinypic.com/m/iz7w3c/2

Leuk zo’n culturele avond ‘off the beaten track’.

Astrid

Reacties

Reacties

Francisca

Wat leuk! En dat is echt niet te zien idd, het is dat je weet dat het gaat komen...
Andere filmpjes ook even bekeken, leuk!

Ruben

Echt mooi die opera, ik wil er ook nog wel eens naartoe...

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!